GEALAN-CAIRE®

Ventilație activă – eficiență energetică pentru întreaga casă

Sistemul de ventilație activ GEALAN-CAIRE® smart emite activ un curent de aer prin intermediul ventilatoarelor.

Prezentarea avantajelor

Economisiți energie

Sănătate

Protecție împotriva umezelii

Protecție împotriva zgomotelor

Siguranță

Funcționare autonomă

Recuperarea căldurii

Control inteligent (App)

Include filtre de aer

Mai puțin înseamnă mai mult

Aerisiți activ și smart

Sistemul de ventilație activ GEALAN-CAIRE® smart emite activ un curent de aer prin intermediul ventilatoarelor. Atunci când valorile măsurate de senzori (temperatură și umiditate) se abat de la valorile ideale, sistemul activ începe să transporte aerul neplăcut în exterior și aerul proaspăt în interior. Ventilația activă poate mișca un volum mare de aer și este alegerea ideală dacă doriți să ventilați spații mari sau locuințe complete cu eficiență energetică, fără ca locuitorii să fie nevoiți să facă ceva sau să investească timp.

Domeniu de utilizare

Dispozitivul de ventilație activ cu două căi se integrează direct în sistemul ferestrei: lateral sau sus, cu carcasă cu profil vizibil, cu culoare adaptată. GEALAN-CAIRE® smart cu cele 5 trepte de ventilație creează aer proaspăt indiferent de presiunea aerului. Senzorii integrați controlează automat procesul de ventilație astfel încât să fie păstrat domeniul ideal de temperatură și umezeală în aerul din încăpere. Sistemul optimizează clima încăperii datorită protecției împotriva umezelii, alergiilor, insectelor și zgomotelor. În același timp economisește și costuri de încălzire datorită exploatării inteligente a energiei calorice.

Structură și funcție

GEALAN-CAIRE® smart se integrează în fereastră pe lateral sau în partea de sus. Trecerea aerului este de 4 până la 40 m³ pe oră. Aerul evacuat și aerul admis trec prin canale diferite. Două filtre din clasa ISO Coarse 50% (opțional ISO ePM25 70%) filtrează praf, polen și alte particule dăunătoare și sunt ușor de înlocuit. Un convertor de căldură ultra eficient minimizează pierderile de căldură.

Posibilități de montare (sub tencuială)

Componentele GEALAN-CAIRE® smart sunt disponibile în diverse variante de culoare și finisare și se adaptează perfect oricărui sistem de ferestre pe interior și pe exterior. Sistemul de ventilație poate fi acoperit cu izolație și tencuială. O piesă de bază cu canal suprapus, care poate fi extinsă cu ajutorul unui raster de 20 mm, permite montarea fără probleme în sistemul combinat de izolație termică, indiferent de grosimea stratului izolator. Rămân vizibile numai grilajele înguste de admisie și evacuare a aerului amplasate în golul ferestrei.

Recuperarea căldurii convertorul de căldură

GEALAN-CAIRE® smart îndeplinește cele mai înalte cerințe de eficiență energetică, datorită faptului că sistemul lucrează cu recuperarea căldurii. Aerul evacuat și aerul admis se întâlnesc indirect în cadrul unui convertor de căldură în cruce (grad de eficiență până la 91 %), iar aerul evacuat transmite căldura asupra aerului admis. Energia calorică care v-a încălzit încăperile nu se pierde, ci este folosită de sistemul de ventilație pentru încălzirea aerului proaspăt. În casă ajunge numai aer proaspăt, purificat și deja încălzit.

Funcționare autonomă

GEALAN-CAIRE® smart funcționează complet autonom. În timpul funcționării autonome tehnica senzorilor preia următoarele: atunci când umiditatea aerului nu mai este ideală, GEALAN-CAIRE® smart începe automat ventilația, evacuează umiditatea și aduce aer proaspăt, purificat – pentru o climă stabilă, sănătoasă în încăperi, fără să fie nevoie să vă gândiți să aerisiți. Chiar și atunci când nu sunteți acasă, încăperile rămân aerisite optim.

Poate fi utilizat cu sau fără aplicație

GEALAN-CAIRE® smart poate fi controlat și clasic, printr-un senzor tactil, direct de pe aparat sau cu ajutorul unei taste montate sub tencuială. Alternativ GEALAN-CAIRE® smart poate fi conectat la rețea prin WLAN, putând astfel fi controlat smart prin aplicația mobilă de pe telefonul inteligent sau tabletă.

Integrare simplă Smart Home

GEALAN-CAIRE® smart poate fi integrat fără probleme într-un sistem Smart Home. Dacă ați făcut un duș lung și aveți nevoie de o putere mai mare de ventilație, încăperile pot fi ventilate inteligent. GEALAN-CAIRE® smart poate fi controlat simplu și din afara celor patru pereți, prin platforma Smart Home. Astfel aveți mereu în vedere toate aspectele calității locuinței, administrând funcțiile centralizat cu doar câteva clicuri sau prin control vocal.

Interacțiunea componentelor existente

Indiferent cât de smart este sau va deveni casa, GEALAN-CAIRE® smart se înțelege bine cu componentele smart existente. Puteți crea o soluție personală „App pentru orice” și puteți integra sistemul de ventilație GEALAN-CAIRE®. Se aleg încăperile, aparatele, scenele sau nivelele de funcționare (aerisire, încălzire, lumină, etc.) și sunt setate în funcție de propriile dorințe. Condiția este folosirea în plus a unui Gateway furnizat de firma Mediola*.

Inovații GEALAN pentru ferestrele VitraQ Performix

Prin inovaţiile noastre, profilele GEALAN pentru ferestrele VitraQ Performix, din punct de vedere al aspectului şi al funcţiei, dau dovadă de un grad superior de unicitate.

Termoizolare

Prin intermediul profilelor pentru ferestre cu izolare integrată se pot atinge coeficienți remarcabili de termoizolare în cazul ferestrelor și ușilor.

Acrylcolor

Acrylcolor - sinonim cu fiabilitatea dovedită de-a lungul deceniilor. Proces de productie complex pentru suprafețe colorate, extrem de durabile.

Ventilație

Aerul înseamnă viață. GEALAN CAIRE® oferă cea mai sănătoasă soluție pentru orice tip de construcție. Tehnologia completă pentru un spațiu optim.

Stabilitate

Tehnologia unică de lipire de la GEALAN permite execuția unor ferestre de mari dimensiuni.